Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš

Dobré knihy
227 Kč
EAN 9788076750869
Kategorie Knihy
Značka Dokořán
Obchod Dobré knihy
  • Internetový obchod

Dokořán - <p>Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.</p>

Další informace

EAN
9788076750869
Kategorie
Značka
Obchod
EML
Black Friday 2024